Slide

Hyvinvointilomat

Hae tuetulle täysihoitolomalle!

Tuetut lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti.

Lomahakemukset on täytettävä huolellisesti. Puutteellisia hakemuksia emme voi käsitellä. Hakemukseen on hyvä laittaa vaihtoehtoja lomien ajankohdista ja lomakohteista. Tutustu lomakohteisiin etukäteen kotisivuillamme. Hakemuksessa on ilmoitettava aiemmin myönnetyt tuetut lomat. Myös muilta
lomajärjestöiltä saadut tuetut lomat on ilmoitettava.

Loman kustannuksista peritään omavastuuosuus, joka vaihtelee lomakohteittain. Alle 16-vuotiaat lomailevat maksutta huoltajan kanssa. Jos loman saanut sairastuu tai työllistyy, niin maksettu omavastuuosuus palautetaan todistusta vastaan. Hakemukseen on merkittävä sellaiset terveyteen liittyvät seikat, jotka lomakohteen on hyvä huomioida (mm. pyörätuoli, rollaattori, erityisruokavaliot jne.). Aikuisilta edellytetään omatoimista selviytymistä ruokailuista, peseytymisestä, pukeutumisesta, liikkumisesta sekä lääkkeiden ottamisesta. Lapsiperhelomilla lapset ovat huoltajan vastuulla.

Majoitus aikuislomajaksoilla on kahden hengen huoneissa. Lapsiperhelomilla majoitus on perhehuoneissa (vaihtelee lomakohteittain). Lemmikkieläinten mukaan ottamisesta lomajaksoille on ilmoitettava hakemuksessa. Asiasta on sovittava etukäteen lomakohteen kanssa.

Hakemuksen voi täyttää sähköisesti kotisivuillamme www.hyvinvointilomat.fi.

Lomahakemuksia ja esitteitä voi tilata puh. 010 830 3400 (ma–pe klo 9.00–12.00). Jos ilmoitat lomahakemuksessa sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiisi vahvistuspyynnön. Näin varmistetaan, että sähköpostiosoitteesi on tallentunut oikein. Kuittaa tämä viesti painamalla viestissä olevaa linkkiä. Jos olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi oikeaksi ja mikäli tulet valituksi lomalle, kutsu ja lasku lähetetään sähköpostiisi. Kutsu ja lasku tulevat kahtena erillisenä viestinä PDF-muodossa osoitteesta: no-reply@lomajärjestot.fi.

Jos joillekin lomajaksoille jää vapaita paikkoja, tiedotamme niistä kotisivuillamme. Näille lomajaksoille voi hakea varsinaisen hakuajan päätyttyä. Lomapäätös Loman saajille ilmoitetaan päätöksestä kirjeitse tai sähköpostilla huhtikuun loppuun mennessä.

Tiesitkö?

Loman kustannuksiin voi saada tukea kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai jonkun muun tahon (säätiö, yhdistys,…) kautta. Tiedustele tätä mahdollisuutta kunnan sosiaalitoimistosta.

Jokaisella on oikeus virkistävään lomaan!

Jokaisella lapsella, nuorella, aikuisella ja ikäihmisellä on oikeus virkistävään lomaan. Hyvinvointilomat järjestää tuettuja lomia perheille, työikäisille ja ikäihmisille. Toiminnan avulla ihmiset saavat elämyksiä, virkistystä, uusia ystävyyssuhteita sekä erilaisia tietoja ja taitoja. Hyvinvointilomat myöntää tuettuja lomia taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.